Review Xiaomi M365 elektrische step, is dat nu wat?

De hele elektrische step-hype, moeten we die nu serieus nemen? Waarom heeft iedereen het erover? Zelf heb ik de afgelopen maanden rondgereden op de Xiaomi M365 en ik denk te weten of het wat is.

Elektrische steps

Elektrische steps zijn verboden in Nederland, althans het grootste deel. Er zijn een aantal uitzonderingen van steps die goedgekeurd zijn door de RDW en dus wel op de openbare weg mogen.

Maar de ECHTE interessante elektrische steps zijn allemaal verboden. Echt interessant omdat ze of enorm betaalbaar zijn, of juist toffe functies en opties hebben. Of gewoon belachelijk snel gaan.

De afgelopen maanden heb ik dus rondgereden op de Xiaomi M365

Xiaomi M365

Voor wie Xiaomi niet kent: het is een groot Chinees bedrijf en verkoopt jaarlijks miljoenen smartphones, smarthome-producten en veel andere dingen met knopjes en snoertjes. Ze staan erom bekend veel waarde te bieden voor hetgeen ze leveren: dus een goede prijs- kwaliteitverhouding, niet per se de standaard voor China.

De Xiaomi M365 is een elektrische step die redelijk betaalbaar is, als je goed zoekt kom je zo rond de 350 euro uit. Dat is relatief goedkoop voor hetgeen je krijgt.

Een step die in theorie 30km op één acculading gaat, maar in de praktijk ongeveer de helft haalt als je geen eco-standen of iets dergelijks aan zet. Daarnaast is de step voorzien van luchtbanden, remlichten en een klein dashboard waar lampjes aangeven hoeveel accu je nog over hebt.

Verder is er weinig poespas aanwezig en dat ben ik juist zo gaan waarderen. Je kunt nog een aantal dingen instellen via de Mi Home-app en zo je step wat verder op jouw wensen afstemmen. Meer over deze elektrische step (waar ik stiekem wel enthousiast over ben), in deze review (schaamteloze plug:-))

Steppen in Nederland

Het probleem is alleen dat elektrische steps in Nederland, in ieder geval de Xiaomi M365, verboden zijn. Nu ben ik de afgelopen maanden niet aangehouden en ben hem meer en meer gaan waarderen.

Vooral in de steeds drukker wordende gebieden ga je liever niet met de auto of het OV. Een elektrische step is dan een ideaal vervoersmiddel. Er is GEEN CO2-uitstoot, je kunt hem eenvoudig meenemen en hij is ook nog eens bijzonder betaalbaar.

De verzekering komt uit op zo’n 10 euro per maand en je hebt natuurlijk de stroomkosten, maar dit alles is een stuk goedkoper in aanschaf dan bijvoorbeeld een elektrische fiets. Voor gebruik geldt hetzelfde als je dit vergelijkt met een gewone auto.

Hoe dan ook: elektrische steps zijn interessante vervoersmiddelen voor de toekomst en ik blijf er nog wel even op rondrijden, stiekem.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.