Rick Astley

Rick Astley – Never Gonna Give you Up bestaat 30 jaar

Veel van onze lezers waren nog niet eens gemaakt, maar het is 30 jaar geleden dat er een nummer uitkwam dat iedereen kent. Rick Astley was de artiest en ‘Never Gonna Give You Up’ het nummer. Ondanks dat er minimaal 1 generatie overheen gegaan is is het nummer nog steeds ontzettend populair.

Rick Astley

De Engelse artiest bracht na een eerste geflopte plaat het nummer “Never gonna give you up uit” en het was een instant succes. In 25 landen behaalde de plaat ( ja toen was er alleen nog vinyl) de nummer 1 positie in de charts en won het prijs na prijs.

Het nummer werd geproduceerd door het Stock, Aitken & Waterman. Een trio dat in de tweede helft van de tachtiger jaren hit na hit scoorden. Het was de ultieme popsound samen met de donkere warme stem van Astley die het nummer onweerstaanbaar maakte.

Astley zelf plaatst naar aanleiding van zijn jubileum een briljante tweet :

 

Clip

De bijbehorende clip staat bij die generatie ook in het geheugen gebeiteld. Vooral het haar, de kleding en vooral de een beetje onhandig aandoende danspasjes van Rick Astley gaven je een enorm positief gevoel. Deze ingredienten en natuurlijk het nummer zelf geven vorm aan wat nu ons beeld van de jaren 80 is.

 RickRolling

In 2007 onstond er een fenomeen met de naam ‘RickRolling’. De grap was mensen een link te tweeten of te mailen en dat deze dan op de video van Rick Astley uitkwam.

You Tube hielp ook mee want op 1 april 2008 leiden alle video’s op de voorpagina van de videodienst naar het nummer van Rick Astley met miljoenen views als resultaat. Overigens heeft Rick Astley hier nooit meer dan 12 dollar aan verdiend.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.