Spot de robot danst

Spot de robot doet een dansje op Uptown Funk

We zijn (terecht?) bang dat robots de wereld zullen gaan overnemen en ons als slaven zullen gaan gebruiken. Zo ver we kunnen zien is dat nog niet zo ver maar wanneer we de onderstaande video bekijken zijn ze al goed op weg om ons op de dansvloer te verslaan.

Boston Dynamics Robot

Er is een naam dat regelmatig in het nieuws komt wanneer het gaat om robots. Boston Dynamics is een bedrijf dat voortgekomen is uit de Massachusetts Institute of Technology. Het kreeg grote bekendheid toen het in 2013 werd overgenomen door Google. Het bedrijf heeft niet lang onder de paraplu van Google gewerkt want het ging na enkele jaren over naar Softbank.

Boston Dynamics heeft al een aantal keer een video uitgebracht die viraal ging. Vijf jaar geleden werden we wakker geschud door deze video van de Wildcat. Opeens beseften we ons dat de robots van Boston Dynamics al veel meer konden dan we dachten. Deze robot kon lopen en galopperen als een paard een haalde daarbij hoge snelheden.

Spot de robot

Bovenstaande video is twee jaar oud en hier zagen we voor het eerst de robot Spot. Deze werd in deze video een paar keer geduwd, waarbij je als mens zelfs een beetje medelijden kreeg met de robot. Dankzij de verbeterde technologie kan Spot zich van een dergelijke duw of schop herstellen. Ook kan de robot zich voortbewegen over hellend en moeilijk terrein.

Spot Boston Dynamics
Spot Boston Dynamics

Twee jaar later zien we dat Spot weer een heleboel heeft bijgeleerd. Deze robot kan namelijk dansen en hij(of zij) doet dat waarschijnlijk beter dan de meeste lezers van Nozie. In de onderstaande video zie je Spot dansen op Uptown Funk.

Toegegeven, het ziet er nog een beetje houterig uit maar wat de programmeurs van Boston Dynamics is ongelooflijk. We hoeven (nog) niet bang te zijn dat Spot echt op de dansvloer ons voor gek gaat zetten. Men werkt vooral aan toepassingen voor de industrie en het inzet tijdens (natuur)rampen. Heb jij vertrouwen in een toekomst met robots?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.