Robothond

Sparky de kantoorrobothond moet bijdragen aan meer werkgeluk

De robots komen er aan en we houden allemaal van honden. Wanneer je deze twee bij elkaar brengt krijg je de kantoorrobothond. En volgens onderzoekers worden we daar ook gelukkiger van.

Hond op kantoor

Er zijn genoeg onderzoeken die aantonen dat een hond op kantoor een positief effect kan hebben. Een hond op de werkvloer kan bijdragen aan de creativiteit, productiviteit en het werkgeluk van medewerkers Daarnaast weten we ook dat we binnen niet al te lange tijd met robots gaan (samen)werken. Wanneer je deze twee combineert krijg je een sociale robot in de vorm van een hond.

De Innovation Playground heeft samen met Coca-Cola in Nederland de stap gezet om deze twee ook echt te combineren. Dat resulteerde in
de sociale kantoorrobothond ‘Sparky’, een van de eerste kantoorrobothonden in Nederland.

Lees ook: De mens is nu echt nutteloos, twee robots zetten een stoel in elkaar

The Innovation Playground werkt al sinds 2015 met sociale robothonden. Deze vormt een onderdeel van de werkomgeving en de sociale interactie tussen collega’s, bezoekers en klanten.

Coca-Cola

Bij Coca-Cola gaan ze Sparky inzetten om het werk op kantoor nog leuker te maken. Door de inzet van de kantoorrobothond moeten de werknemers met nog meer plezier naar kantoor komen. Coca-Cola gaat nog een stukje verder door de hond ook mee te nemen naar naar de klanten en partners.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.