Gevangenis

Ronaldo krijgt gevangenisstraf maar ook weer niet

Het lijkt erop dat de voetbalhelden van Spanje verheven zijn boven de wet. Na Messi heeft ook Ronaldo het aan de stok met de Spaanse belastingdienst. Hij wil het op een akkoordje gooien door een gevangenisstraf van twee jaar te accepteren en een boete van 18 miljoen euro.

Ronaldo

Je zou denken dat wanneer je zoveel geld hebt je ook wel een fatsoenlijk accountantskantoor kunt betalen. Maar na Messi heeft ook Ronaldo daarop bezuinigt en dat komt hem duur te staan. Sinds vorig jaar loopt er een onderzoek naar de belastingtechnische handel en wandel van de superster van Real Madrid. De voetballer zou fraude gepleegd hebben bij het aangeven van zijn verdiensten. Ronaldo wil een deal sluiten met de Spaanse belastinginspecteur en daarmee een gevangenisstraf van twee jaar accepteren en een boete van 18 miljoen.

voetbal
voetbal

Wees niet bang, Ronaldo zal niet echt moeten zitten want in Spanje is er een wet die dat voorkomt, tenminste wanneer je heel veel geld hebt. In Spanje mag je je eerste gevangenisstraf (en een blanco strafblad) omzetten in een voorwaardelijke celstraf. Dat komt Ronaldo wel heel goed uit natuurlijk die met een jaarsalaris van 21 miljoen euro en nog talloze sponsorcontracten er geen boterham minder om zal eten.

Bacelona-voetballer Messi had in 2016 een zelfde ervaring en kreeg 21 maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd en een geldboete van 2 miljoen. Zijn vader die medeplichtig was moest ook nog eens 1.5 miljoen aan de fiscus betalen. Ook met deze voetballer hoeven we geen medelijden te hebben. Zijn jaarsalaris lag in 2016 op 40 miljoen euro en dan maakt die 2 miljoen ook niet meer zoveel uit.

Bron: High Snobiety

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.