Telegram logo

Rusland vraagt Apple om Telegram uit de app store te verwijderen

De Russische messenger Telegram die over de hele wereld veel gebruikt wordt heeft een probleem in eigen land. De app is nu verboden doordat Telegram weigerde mee te werken aan het delen van de encryptie-sleutel met de Russische regering. 

Appstore

De Russiche regering vroeg aan de populaire messaging-app of ze de encryptie-sleutel wilde delen. Met deze sleutel zou men elke conversatie kunnen ontcijferen en meelezen. De Russische regering wil dit omdat Telegram veel wordt gebruikt door terroristen om informatie door te geven. Telegram heeft niet voldaan aan het ultimatum dat de Russische regering gesteld had. Als maatregel heeft men het verzenden van berichten voor de dienst nu onmogelijk gemaakt. Telegram-gebruikers kunnen in Rusland nu geen berichten meer verzenden of ontvangen.

Telegram

Blijkbaar is dat de Russische regering nog niet genoeg. Men heeft namelijk aan Apple gevraagd om de app uit de app store te halen en geen pushnotificaties meer door te sturen naar ontvangers in Rusland. Apple zelf heeft nog niet gereageerd op dit verzoek.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.