Serious Request

Serious Request 2018 heeft geen glazenhuis en meerdere goede doelen

Serious Request was een grote hit van het radiostation 3FM, maar de laatste jaren namen de kijk- en luistercijfers af. Er was kritiek op de organisatie en waarschijnlijk had iedereen het ook wel ‘gezien’. 3FM gaat het nu over een andere boeg gooien.

Serious Request

Ook succesvolle formules houden ooit op succesvol te zijn en dat is precies wat er aan de hand is met Serious Request. Deze jaarlijkse happening van 3FM is bedoeld om geld in te zamelen voor een goed doel van het Rode Kruis. De deelnemende DJ’s werden daarvoor een week opgesloten in een glazen huis welke ergens in een stad stond. De gemeentes stonden in de rij om het te organiseren maar de laatste jaren werden de kosten te hoog door de toegenomen beveiliging en dergelijke.

Ook het publiek had het wel gezien en hoewel het programma met het nagellakken van Stijn zij absolute hoogtepunt bereikte keken en luisterden er steeds minder mensen. Tijden veranderen en ook Serious Request moet mee veranderen.

2018

Het Glazen Huis gaat achter slot en grendel en zal niet meer terugkeren. In plaats daarvan trekken er drie dj-teams te voet door het land heen om geld in te zamelen. Het hoofdkwartier van de actie zal in concertzaal TivoliVredenburg zijn waar ook veel optredens zullen plaatsvinden. Vanuit daar zullen de teams ook opdrachten krijgen.

Het Rode Kruis blijft de overkoepelende organisatie wat betreft het goede doel maar er zijn dit jaar drie thema’s. Het eerste thema is reanimeren in Nederland, de tweede is bescherming tegen natuur geweld en de laatste is het geven van noodhulp bij oorlogen en conflicten. Daarmee geeft 3FM gehoor aan de vraag om diversiteit aan te brengen in de doelen waar uiteindelijk het geld naar toe gaat. Vooral het reanimeren in Nederland is een opvallende keuze voor Serious Request.

Bron: NOS

Afbeeldingen via 3FM

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.