Belanger shadow art

Shadow Art, kunstenaar maakt kunst van schaduw

Kunst hangt niet alleen aan de muur of staat op een kastje. Kunst kan overal zijn en gemaakt van alledaagse objecten. Dat laatste gegeven was de inspiratie voor de shadow art van Damon Belanger

Shadow Art

Damon Belanger is een kunstenaar die al meer dan 10 jaar actief is in San Francisco. Hij heeft al op verschillende plekken geëxposeerd maar zijn laatste project heeft de aandacht van veel meer mensen getrokken dan de bezoekers van zijn exposities alleen.

damon-belanger-fake-shadows-

Met zijn ‘Shadow Art’ of Schaduw Kunst in goed Nederlands heeft hij van het straatbeeld van Redwood City in Californie een groot kunstwerk gemaakt. Damon nam de schaduw van alledaagse objecten op straat en veranderde deze in allerlei figuren.

damon-belanger-fake-shadows

Zo krijgt de brievenbus van de United States Postal Service een schaduw van een cartoonesk vriendelijk ogend monster. Op een andere plekken kregen de fietsenrekken robotmannetjes toebedeeld.

damon-belanger-fake-shadows

Alledaagse dingen

Volgens Belanger is het thema van zijn project verrassing en transformatie. Hij vergelijkt het met kijken naar de wolken, daar proberen we ook allerlei beelden uit te halen. Waarom doen we dat niet met de schaduw? Normaal geven we geen aandacht aan het schaduwbeeld van een beeld op straat maar wanneer je het veranderd dan valt het pas op. Zo verrast hij de mensen op straat in Redwood City

 

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.