Deze Slimme Meters moeten vervangen worden

Controleer snel de meterkast want Smarthomefans laat ons weten dat een aantal slimme meters straks niet meer werken.

Deze slimme meters werken straks niet meer

Veel van de lezers zullen het nooit mee gemaakt hebben. Er was ooit een wereld zonder mobiel internet. De eerste stappen naar mobiel internetten werden gezet met het 2G (1991) en het GPRS-netwerk (2001).

Omdat het altijd sneller en beter moet worden oude netwerken vervangen. Het 2G netwerk wordt al niet meer gebruikt en GPRS staat hetzelfde lot te wachten.

Deze ‘langzame’ netwerken werden veel ingezet voor communicatie van machine naar machine. Bijvoorbeeld bij een slimme meter, waarvan er vele miljoenen werken met een GPRS-verbinding. En laat deze nu net uitgefaseerd worden en dan werkt je meter niet meer.

Het netwerk blijft nog werken tot en met 2029, maar voor die tijd zullen al deze meters vervangen of aangepast moeten worden, en dat is met meer dan twee miljoen meters een hele klus.

Joulz is al aan het vervangen

Deze gigantische klus komt op de schouders van onder andere Joulz. Men werkt al aan de vervanging van de meters waarbij je van GPRS naar 4G zal worden omgezet.

Er zijn twee scenario’s schrijft Joulz in zijn blog. Wanneer de Slimme Meter nog jong genoeg is zal de communicatiemodule vervangen worden. Wanneer de Slimme Meter te oud is, dan zal er een hele nieuwe meter worden geplaatst.

Wil je zelf controleren of jouw meter ook vervangen moet worden? Kijk dan in de meterkast of ergens op het apparaat ‘GPRS’ vermeldt wordt. Staat dat er op? Dan ben jij aan de beurt.

Bron: Smarthomefans
Beeld: Joulz

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.