schoenen

Deze schoenen letten op je gezondheid en Google heeft ze gemaakt

Het zal je misschien verrassen maar Google heeft niet alleen een zoekmachine en wat andere diensten op het internet. Het bedrijf investeert ook veel geld in de toekomst en de gezondheid van de mensheid. Zo heeft het bedrijf nu schoenen ontworpen die je helpen gezonder te leven.

Gezonde schoenen van Google

Google is een immens groot bedrijf waar miljarden euro’s in omgaan. Dat geld wordt niet alleen gebruikt om nog meer advertenties te verkopen of nieuwe diensten en toestellen te ontwikkelen.

Google is onderdeel van Alphabet en dat is het moederbedrijf waar alle activiteiten onder vallen. De zoekmachine en de advertenties van Google is tegenwoordig maar een van de vele activiteiten.

Logo van Verily

Verily is een van de bedrijven onder de paraplu van Aphabet. De activiteiten van Verily vallen onder de noemer ‘life sciences’. Een dergelijk bedrijf richt zich op de gezondheid van mens en dier gezien vanuit het perspectief van de technologie. Men bedenkt innovatieve en technische toepassingen om de gezondheid van mens en dier te verbeteren.

Deze week is bekend geworden dat Verily aan een speciaal soort schoenen werkt. Dit schoeisel zit vol met sensoren die bepaalde zaken van de drager in de gaten kunnen houden. Het gewicht is een van de voor de hand liggend factoren die de schoenen constant kunnen monitoren. Een iets minder voor de hand liggende toepassing is de valdetectie. Door de ingebouwde sensoren kan het schoeisel zien of een persoon wankel op de benen staat en een waarschuwing geven aan de drager of aan anderen.

Waar kan ik deze schoenen kopen?

Voorlopig nog nergens. Verily heeft een aantal prototypes gemaakt en deze intern laten zien. Momenteel zou een bedrijf zoeken naar een partner in de schoenenbusiness die dit speciale schoeisel kan produceren.

Verily kwam eerder in het nieuws door de ontwikkeling van een slimme lens. Deze lens kan met sensoren informatie doorsturen over bijvoorbeeld suikerziekte.

Bron: Business Insider

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.