Snapchat Spectacles 20

Snap komt met nieuwe versie van de Spectacles

Wanneer je in Amerika een apparaat wil verkopen dat gebruik maakt van een draadloze verbinding dan moet hij eerst door de FCC gekeurd worden. Deze apparaten worden ook op de website van de FCC gepubliceerd. Dat is makkelijk want dan kunnen wij zien welke nieuwe producten eraan komen.

Spectacles

Op de website is een nieuwe versie van de Snapchat Spectacles gevonden. Deze staat omschreven als ‘wearable videocamera’ en dat is goed engels voor ‘draagbare videocamera’. Ook het modelnummer ‘002’ zou ons kunnen vertellen dat het een nieuw model is van de eerste versie. In de nieuwe versie van de draagbare videocamera is er een verbeterde verbinding met Wifi toegevoegd en er zal waarschijnlijk aan het frame geknutseld zijn.

Wat is een spectacle?

De spectacle was het eerste hardware-product van Snapchat. Het was een knalgele bril met in de poten twee camera’s die Snaps (filmpjes) konden opnemen vanuit het perspectief van de gebruiker. Deze kon de filmpjes dan weer delen via de Snapchat-app. In eerste instantie waren de brillen een hype en dat kwam vooral door de manier waarop Snap (het moederbedrijf van Snapchat) ze verkocht. Op de meest onverwachte plekken werden automaten neergezet waar de bril, natuurlijk tegen betaling, gekocht kon worden.

Deze hype was snel over toen de brillen kwamen voor iedereen door verkoop via de website, toen was blijkbaar de lol er af. Dit zorgde ervoor dat Snap met een schuur vol onverkochte brillen bleef zitten ter waarde van 40 miljoen dollar. Blijkbaar weerhoudt dat de mensen van Snap en Snapchat er niet van om een nieuwe poging te gaan met versie ‘002’ van de Spectacles.

Bron: Variety

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.