Snapchat heeft nu ook verschillende lettertypes en meer gebruikers

Snapchat volgt Instagram Stories deze keer wanneer het om een nieuwe functie gaat. Instagram Stories introduceerde vorige week al de nieuwe lettertypes in zijn applicatie en concurrent Snapchat heeft ze nu ook.

Hoe gebruik je de verschillende lettertypes in Snapchat

In het begin van deze maand introduceerde Instagram de mogelijkheid om verschillende teksten te gebruiken op de foto’s en filmpjes in Stories. Goed voorbeeld doet volgen want grote concurrent Snapchat heeft deze mogelijkheid nu ook geïntroduceerd in zijn applicatie. Deze teksten zijn vrij eenvoudig te gebruiken, je gaat rechtsboven naar het symbool ‘T’ dat je de teksten laat typen op de foto of de video. Wanneer je hierop gedrukt hebt verschijnen er vanzelf verschillende tekstmogelijkheden in beeld. In totaal zijn er dertien verschillende lettertypes aan de applicatie toegevoegd die je kunt gebruiken. Op het onderstaande screenshot hebben we er een aantal gebruikt.

Snapchat Lettertypes

Niet storen

Je ken hebt vast wel iemand op je Snapchat die zo druk is dat je daaar de hele dag notificaties van krijgt. Dan zou je die persoon kunnen verwijderen, maar dat is nogal rigoureus. Er is gelukkig een betere manier die Snapchat nu geïntroduceerd heeft.

Snapchat Do Not disturb

Wanneer je naar je lijst met vrienden gaat in Snapchat en lang drukt (long press) op de naam van een vriend krijg je een lijst met mogelijkheden zoals je hierboven kunt zien. Wanneer je deze vriend of vriendin even het zwijgen wil opleggen dan klik je ‘Do Not Disturb’ aan. Wil je wel weer alle notificaties van deze persoon zien dan doe je hetzelfde weer en zet je deze functie uit.

Meer gebruikers voor Snapchat

In de kwartaalcijfers van Snapchat staat te lezen dat het bedrijf er de laatste drie maanden van 2017 ruim negentien miljoen gebruikers heeft bijgekregen op de 158 miljoen van het derde kwartaal. Dat lijkt positief maar het bedrijf heeft grote problemen. Het lukt maar niet om geld te verdienen met het product, de omzet van het bedrijf was iets meer dan 800 miljoen dollar terwijl het totale verlies in 2017 meer dan 3 miljard(!) dollar bedroeg. Er is dus  nog heel wat werk aan de winkel voor Snap Inc, het moederbedrijf van Snapchat.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.