Snapchat

Snapchat Maps nu ook via website te bekijken

Vorig jaar lanceerde Snapchat een nieuwe functie binnen de applicatie. De Snap Map is een kaart van de omgeving waarop je alle Snaps kunt bekijken die daar gemaakt zijn door vrienden. Al direct maakte men zich zorgen om de privacy ondanks dat je het uit kunt zetten in de instellingen. Gebeurtenissen in de Verenigde Staten lieten zien dat er ook zeer nuttige kanten aan de Snap map zitten.

Orkaan

Vorig jaar raasde er een orkaan over Houston in de Verenigde Staten. orkaan Harvey veroorzaakte heel veel schade. Men keek massaal naar de vele televisie-zenders in de omgeving voor het laatste nieuws betreffende de schade en de slachtoffers. Maar tijdens deze ramp bleek dat er nog een netwerk was die veel informatie verschafte over de schade en de slachtoffers. Dat netwerk was Snapchat en vooral de Snap Map. Men kon door de Snaps op de Snap Map te bekijken tot op straatniveau zien wat de schade was. Het enige nadeel van Snap Map was dat je de kaart alleen binnen de app kunt bekijken.

Snap Map-website

Snap Inc, het moederbedrijf van Snapchat, heeft vandaag de Snap Map-website vrijgegeven zodat je ook in de browser de Snaps kunt bekijken. Wanneer je op de link klikt zie je een kaart van de omgeving waar je je op dat moment bevindt, tenminste wanneer je je browser daarvoor toestemming hebt gegeven. Daar kun je de Snaps bekijken van mensen die functie op openbaar hebben staan.

Snap Map screenshot

Op de kaart zie je de diverse regio’s als heatmaps om aan te geven waar er veel Snaps gedeeld worden. Door in te zoomen kun je de individuele Snaps ook op de kaart zien en er op klikken om de Snap zelf te bekijken.

Snap Map

Een tweede mooie mogelijkheid is het embedden van de kaarten in een website of een blog zoals we hieronder gedaan hebben. De code voor het embedden of insluiten op je eigen website haal je op door rechtsonder te klikken op het icoon met de pijl.

Je kunt de individuele Snaps ook met de link opnieuw posten of ook als embed post zoals we hieronder hebben gedaan.

Wanneer we nu in Breda kijken zien we daar ongelooflijk veel Snaps met hossende mensen vanwege carnaval. Deze nieuwe mogelijkheid betekent ook dat we nu nog meer mogelijkheden hebben om posts buiten Snapchat om te bekijken. Dat is een ontwikkeling waar Snapchat alleen maar van zal profiteren wanneer het om nieuwe gebruikers gaat.

Bron: Wired

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.