Snapchat

Snapchat rolt het redesign van het redesign uit naar iOS-gebruikers

Snapchat dacht een goede zet te doen door het design wat gebruiksvriendelijker te maken. Dan zou de app wat aantrekkelijker worden voor meer gebruikers. Helaas faalde het bedrijf aan alle kanten.

Snapchat nieuw design

Met de nieuw ontworpen app ging Snapchat geheel voorbij aan de wensen van de gebruikers. De groep die de app groot hebben gemaakt kwamen in opstand en starten zelfs een handtekeningen-actie om het oude design terug te halen.

Snapchat

Dat had succes want Snap Inc. kondigde onlangs dat het de app gaat weer gaat aanpassen. Het belangrijkste is dat de Stories van de mensen die je volgt weer naar de rechter-pagina zal verhuizen. Deze staan momenteel op 1 pagina en dat is een onvoorstelbare, onduidelijke rommel.

Snapchat populariteits-chart
Snapchat populariteits-chart

Hoezeer het eerste redesign Snapchat pijn heeft gedaan kun je in de bovenstaande grafiek zien. Daarin zien we dat op het moment van de uitrol het sentiment omlaag kelderde met 75%. Het is goed dat Snap Inc (het bedrijf achter Snapchat) nu wel luistert naar zijn gebruikers en het ontwerp van de app weer aanpast. Maar het is niet te geloven dat het zo ver heeft moeten komen. Je zou denken dat een dergelijk bedrijf een uitgebreide test zou doen onder zijn fanatieke testers. Blijkbaar hebben ze dat niet gedaan en dat is dom.

Bron: AndroidAuthority

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.