Spectacles v2

Snap lanceert tweede versie van de Spectacles

Het is een beetje de week van Snapchat, gisteren al nieuws over de nieuwe lenzen met AR-games en vandaag de lancering van de nieuwe Spectacles.

Spectacles

De eerste Spectacles waren een kortstondige rage en dat kwam vooral door de slechte verkrijgbaarheid van het product. Snap liet nooit weten waar je ze kon kopen alleen op het laatste moment werd de locatie waar je de bril-met-camera kon kopen bekendgemaakt. Toen de bril breder te verkrijgen was ging de verkoop een stuk minder voorspoedig. In totaal heeft Snap er maar 250.000 weten te verkopen. Maar ze geven niet op bij het bedrijf met het spookje want vandaag is de tweede versie van de Snaptacles gelanceerd.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Qpbyj-hz05s

Spectacles V2

Bij Snap hebben ze veel geleerd van de eerste editie van deze bril en al deze lessen hebben ze toegepast in de tweede versie van de Spectacle. Ten eerste was het design te groot, te lomp en vooral te geel. Daarom is het frame slanker geworden, het deel waar de elektronica zit kleiner en ook dhet opbergetui is makkelijker mee te nemen omdat deze veel kleiner is. Je kunt de bril nu in 3 kleuren kopen te weten onyx black, ruby red, en sapphire blue. De lenzen zijn wat lichter geworden zodat je ze ook op minder zonnige dagen kan dragen en in de Verenigde Staten kun je ze zelfs op sterkte kopen. Ben je in buurt van water dan hoef je je ook geen zorgen meer te maken want je kunt ermee onder water.

snapchat-spectacles-v2

Wat de privacy betreft is er een kleine aanpassing. De eerste versie had een grote gele ring om de camera en dat bleek een averechts effect te hebben. Mensen dachten dat ze continu gefilmd werden terwijl dat alleen het geval was wanneer het lampje ook brandde. Nu heeft men de gele ring weggelaten en wanneer je gaat opnemen gaat alleen het lampje branden als waarschuwing voor de omgeving.

spectacles-sapphire

Ook de software is aangepast, het downloaden van de filmpjes en nu ook foto’s (dat was eerst niet mogelijk) gaat lekker snel. Voordat je ze kan delen moet je ze nog wel downloaden naar de Snapchat-app. De nieuwe versie van de Snaptacles kosten $150 dollar en zijn vanaf vandaag vanaf de website en app onder andere in de Verenigde Staten te verkrijgen. Vanaf volgende week kun je ze ook kopen in Nederland en België. De eigenaren van de eerste versie zullen een update krijgen waarmee ze foto’s kunnen nemen.

Bron: Techcrunch

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.