Snapchat

Snapchat verliest gebruikers, ontvangt investering van Saoedische prins

Snapchat was de groeibriljant van de sociale media maar is nu het zorgenkindje van de hele wereld. Het platform slaagt er maar niet in om geld te verdienen en meer gebruikers aan te trekken.

Snapchat verliest gebruikers

In de ‘earnings call’ van Snap Inc, het moederbedrijf van Snapchat, heeft het management bekend gemaakt dat het 3 miljoen gebruikers is kwijtgeraakt. In het eerste kwartaal had de app nog 191 miljoen dagelijkse gebruikers en in het tweede kwartaal is dat gezakt tot 188 miljoen. Het nieuwe design van de app wordt door de analisten als grote schuldige aangewezen. Ook aan de commerciële kant gaat het niet goed, het bedrijf draait nog steeds een verlies van meer dan 350 miljoen dollar. Het verlies is wel minder groot geworden.

Investering

Maar er zijn ook positieve dingen te melden over Snapchat. De koninklijke familie uit Saoedi Arabië heeft besloten een investering te doen in Snap Inc. Een van de prinsen stort 250 miljoen dollar in de kas van het bedrijf zodat Snap Inc weer geld heeft om te groeien. De prins die de broodnodige investering doet heet Prins Al-Waleed Talal. Met zijn 250 miljoen koopt hij 11% van de aandelen voor 11 dollar per stuk.

Snapchat is niet het enige social media-bedrijf waar de prins zijn geld in heeft gestoken. Op de website van het investeringsbedrijf van het koninkrijk kun je zien dat men het olie-geld in veel bedrijven stopt. Zo komen we een investering in Twitter tegen, Euro Disney maar ook in de snelgroeiende Chinese online-retailer JD.com.

De 250 miljoen zal de prins niet echt pijn doen want zijn vermogen wordt geschat op 16 tot 18 miljard dollar. Prins Al Waleed is niet van ‘onbesproken bedrag’ want ondanks zijn koninklijke status heeft deze meneer in de gevangenis gezeten op verdenking van corruptie. Aan het begin van 2018 heeft hij deze verlaten na het betalen van een onbekende som aan geld. Eerder werd de prins ook in verband gebracht in een omkoop-schandaal van het Nederlandse bedrijf Ballast-Nedam. Het bedrijf zou de Saoedische prins betaald hebben in ruil voor opdrachten in het koninkrijk.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.