Social Media Cijfers

Social Media in Nederland, dit is de status

Elk jaar komen er cijfers uit betreffende Social Media in Nederland. Deze worden geduid op Marketingfacts door Danny Oosterveer. Ik keek mee.

LinkedIn stijgt

Het zakelijk netwerk wat door sommige ook wordt gebruikt om kinderfoto’s te delen (stop daarmee) groeit met een half miljoen gebruikers. Dagelijks bezoeken 1,2 miljoen Nederlanders het platform om te lezen dat Jaqueline weer een nieuwe uitdaging heeft en Jan zijn certificaat heeft gehaald.

We dachten dat X aan een vrije val zou beginnen, niets is minder waar. Het heeft 4% meer gebruikers en 1,3 miljoen Nederlanders bezoeken het platform dageijks.

Threads vs X

Het is natuurlijk geen eerlijke vergelijking want Threads is nog maar een paar maanden volledig te gebruiken. Toch willen we er met zijn al een label aan hangen en wanneer we dat doen zien we dat X nog stevig in het zadel zit.

Dagelijks bezoeken 300.000 Nederlanders Threads en er zijn 875.000 accounts die aangemaakt zijn. Ik ben benieuwd hoe Threads er over een jaar voor staat. De onderzoekers hebben ook aan niet-gebruikers gevraagd of ze Threads gingen gebruiken. Daaruit bleek weinig enthousiasme, maar dat zegt natuurlijk helemaal niks.

Whatsapp nog steeds de grootste

Eigenlijk is WhatsApp de sterkste troef van Meta. Bijna iedereen gebruikt het en er is weinig controverse rond de Messenger app. Waar we dachten dat Telegram een serieus gevaar gaat vormen, ook dat is niet uitgekomen.

Telegram groeit naar 1,9 miljoen gebruikers. WhatsApp heeft er nog steeds 13,4 miljoen….

De onderzoekers constateren ook dat de groei van TikTok begint af te vlakken. Samen met Snapchat blijven dat toch echt apps voor de jongere generatie Social Media gebruikers. Wat wel opvallend en belangrijk is dat Instagram onder tieners minder populair is geworden. In de onderstaande grafiek zien we dat TikTok het tweede platform van Meta is voorbijgegaan wanneer het gaat om dagelijks gebruik.

Via
Photo by Jon Tyson on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.