Sora is de video creatie tool van Open AI

AI concentreerde zich tot nu toe vooral rond tekst en afbeeldingen. Er waren pogingen met bewegend beeld, onder andere van Google, maar die waren nog niet goed genoeg. Open AI presenteert Sora een videocreatie tool met ongekende mogelijkheden.

Sora

De naam klinkt als een prachtige geliefde uit de zuidelijke landen, maar het is een koude bak met algortimes die de mooiste beelden kan maken. Sora is de nieuwe video creatie tool van Open AI en dat is het bedrijf achter Chat GPT.

Een prachtig voorbeeld. Prompt “Reflections in the window of a train traveling through the Tokyo suburbs”

Voordat je naar de site van OpenAI sprint, doe maar niet. Deze tool is nog niet klaar voor openbaar gebruik de site vermeld dat er nog een aantal stappen te nemen zijn voordat deze tool te gebruiken is voor iedereen.

The current model has weaknesses.

Sora site open AI

De site vermeld dat het model nog een aantal zwakheden vertoont. Sommige complexe zaken snapt het model nog niet. Zo laat een prompt van een man op een hardloopband niet de juiste actie zien. De man loopt achterstevoren op de loopband.

Het gaat niet altijd goed. Prompt: Step-printing scene of a person running, cinematic film shot in 35mm.

Voorlopig gaat Open AI aan de slag met een selecte groep van mensen om deze tool verder te ontwikkelen. Dan gaat het vooral om de zorgen om veiligheid, diverse teams die gespecialiseerd zijn in misinformatie en haatdragende content gaan zich buigen over Sora. De aanbevelingen zullen worden meegenomen in de verdere ontwikkeling.

Ook heeft Open AI diverse creatieve mensen uitgenodigd om naar Sora te kijken. Zij zullen de tool van input voorzien vanuit de creatieve kant.

An adorable happy otter confidently stands on a surfboard wearing a yellow lifejacket, riding along turquoise tropical waters near lush tropical islands, 3D digital render art style.

Wil je zelf kijken hoe Sora er uit ziet..ga dan naar https://openai.com/sora

Whatsapp volgen

Volg Nozie op WhatsApp

Ontvang een aantal keer per week de meest gelezen artikelen van Nozie.nl in je Whatsapp. Klik op de link om deze posts te ontvangen

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.