Redding Soundcloud

Soundcloud in de problemen, geld is op

Eigenlijk is Soundcloud een parel in de online muziekkroon. Het is een verzamelcommunity van muziek die je nergens anders kunt vinden. Veel muziekkanten uploaden niet officieele nummers en DJ’s posten urenlange mixsets. Op Soundcloud kun je nog dingen vinden die je bij Spotify niet hoort, maar voor hoe lang nog.

Nog 50 dagen geld voor Soundcloud

Eerder deze week kondigde Soundcloud aan een groot gedeelte van hun workforce te ontslaan. Daarmee wilden ze de toekomst veilig stellen en de focus verleggen naar winstgevendheid. Helaas bleek de toekomst erg nabij want in een meeting op het hoofdkantoor in Berlijn bleek dat ze met deze ontslagen maar geld hebben tot Q4. En dat is al over 40 dagen.

In dit artikel van Techcrunch staat te lezen dat de sfeer er niet lekker bijhangt. Men was niet op de hoogte van de ontslagen en dus onvoorbereid ook heeft het management geen antwoorden op de vragen.
Het blijkt zelfs dat er tot aan de ontslagen juist nog mensen werden aangenomen. Zo is er iemand ontslagen  die pas over 10 dagen zou beginnen en alles thuis al had opgezegd.

Soundcloud founders

Geen verdienmodel

Het grootste probleem is dat Soundcloud geen goed verdienmodel heeft en vrijwel iedereen de gratis versie van de dienst gebruikt. Ook voor de artiesten zijn er genoeg manieren om gratis gebruiker te blijven terwijl daar misschien wel het meeste te halen is voor Soundcloud. Ze bieden immers een platform voor hem om de muziek te delen.

Pas sinds kort zijn er tarieven ingesteld die wat geld in het laatje moeten brengen en er zijn reclames te horen tussen de tracks door. Maar het lijkt allemaal een beetje ‘too little too late’.

Het is ontzettend moeilijk om van gratis gebruikers betalende gebruikers moet maken, zeker wanneer je daar niet echt iets tegenover zet.
Het enige dat nog zou kunnen werken is een overname. Eerder was Twitter in de running om Soundcloud in te lijven maar dat mislukte.

Mocht Soundcloud wegvallen dan zal dat zeker een gemis zijn dat opgevangen zal worden door de concurrerende dienst Mixcloud die zo ongeveer dezelfde diensten heeft.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.