Spotify

Spotify heeft weer meer betalende gebruikers maar verliest nog steeds veel geld

Wanneer je als bedrijf beursgenoteerd bent dan moet je elk kwartaal de aandeelhouders inlichten over de gang van zaken. Dat is openbaar en dus een mooi inzicht hoe een bedrijf het doet.

Spotify

Nog niet zo heel lang geleden ging Spotify naar de beurs en vandaag was het de eerste keer dat het Zweedse bedrijf zijn resultaten moest presenteren. Het nieuws wat ze brachten was zowel goed als slecht over het algemeen niet wat de analisten hadden verwacht. Daarom daalde de koers van Spotify met ongeveer 10 procent.

Tencent Wil Spotify kopen

Eerst het goede nieuws, er komen nog steeds meer gebruikers bij voor de dienst. Ook het aantal betalende gebruikers neemt toe. Op dit moment heeft Spotify 170 miljoen actieve gebruikers waarvan er 75 miljoen elke maand betalen voor de geleverde diensten. De laatste keer dat Spotify cijfers vrij gaf was het aantal betalende gebruikers 71 miljoen en dat is een mooie stijging.

Dan het slechte nieuws. Het bedrijf heeft in de eerste 3 maanden van het jaar een omzet gemaakt van 1.36 miljard dollar (1.14 miljard Euro) dat is een groei van 26% wanneer je het met een jaar geleden vergelijkt. Dat klinkt allemaal heel mooi, maar het is niet genoeg. Spotify boekt nog steeds een verlies van 49 miljoen en analisten hadden verwacht (of gehoopt) dat dat minder zou zijn.

Bron: BGR

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.