Spotify

Spotify koopt Loudr, moet bedrijf helpen met rechten

Spotify is onlangs naar de beurs gegaan en doet het daar best goed voor een bedrijf dat na al die jaren nog steeds verlies maakt. Dit zal toch een keer moeten veranderen en daar werken ze bij Spotify heel erg hard aan. Het voorkomen van rechtszaken voor meer dan een miljard zou wel eens kunnen helpen. De aankoop van Loudr moet daarbij helpen.

Loudr

Vandaag is bekend geworden dat Spotify weer een bedrijf heeft gekocht. Het betreft Loudr en dat is een bedrijf die technologie heeft ontwikkeld waarmee het bedrijven helpt royalties te betalen waarvan het content heeft gebruikt. Belangrijk voor Spotify want daar zijn ze het meeste geld aan kwijt, elke keer wanneer jij een nummer van Spotify afspeelt verdient een artiest en/of een label een klein bedrag.

Het betalen van royalties and dergelijke en het hebben van de juiste rechten is nogal een uitdaging geweest voor Spotify de afgelopen jaren. Het staat nogal eens voor de rechter de laatste zaak is aangespannen door Wixen Music Publising voor 1.6 miljard dollar. Deze zaak is door Wixen aangespannen omdat Spotify niet de juiste ‘mechanical licenses’ wat te maken heeft met de tijd dat we nog muziek op vinyl en cd’s kochten. Loudr is juist zo een bedrijf die de kennis in huis heeft om zulke licenties aan te vragen en te zorgen dat Spotify geen vervelende rechtzaken meer krijgt.

Aangezien de samenleving de afgelopen jaren ontzettend is veranderd en niet iedereen in de muziek-industrie mee (wil) veranderen denken ze er in de Verenigde Staten over om andere regels op te stellen die beter passen bij de huidige manier van muziek luisteren, uitgeven en distribueren.

Bron: TechCrunch

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.