Spotify

Spotify koopt podcastbedrijven en maakt winst

Voor de eerste keer in 10 jaar heeft Spotify zwarte cijfers geschreven op de kwartaalcijfers. Daarnaast heeft het bekend genaakt dat het enkele bedrijven heeft overgenomen.

Podcasts

Podcasts zijn eigenlijk opgenomen radioprogramma’s die je op elk moment kunt luisteren. Dit soort programma’s zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Ook in Nederland worden er steeds meer podcasts gemaakt en zijn er ook bedrijven die zich daar in specialiseren.

Tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers heeft Spotify ook bekend gemaakt dat het twee podcastbedrijven heeft overgenomen. Anchor is een distributieplatform waar je zelf je podcast kunt opnemen en verspreiden. Gimlet Media is een bedrijf dat zelf podcasts produceert en een aantal zeer bekende shows heeft. Reply All is een van deze programma’s maar ook StartUp is een veel beluisterde podcast.

Programma's van Gimlet Media
Enkele shows van Gimlet Media

Spotify maakt eindelijk winst

Na 10 jaar investeren maakt de streamingservice uit Zweden eindelijk winst. Op een omzet van 1,4 miljard zag men een netto winst van 94 miljoen dollar. Momenteel heeft het bedrijf 207 miljoen maandelijkse gebruikers en dat is een stijging van 29 procent wanneer men dat met het jaar daarvoor vergelijkt. Het bedrijf verwacht in 2019 op een totaal aantal gebruikers uit te komen van 265 miljoen,of ze dat ook gaan halen zien we over precies een jaar.

Bron: Pocketnow

Tags:

  • Ik ben nergens echt goed in, maar kan veel een beetje. Schrijft en maakt op het internet. Hobby is werk en werk is hobby. Tech is cool en een lifestyle. Social is niet meer dan leven op een andere level.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads