Spotify groeit

Spotify heeft nu 60 miljoen betalende gebruikers

Spotify zal dit jaar waarschijnlijk nog naar de beurs gaan. Het nieuws dat de muziekdienst er 10 miljoen betalende gebruikers bij heeft sinds maart dit jaar zal als muziek in de oren klinken van potentieele beleggers.

Spotify

De mega-grote muziekdienst Spotify is nog geen 9 jaar geleden officieel van start gegaan in Zweden. In die tijd was het een echte ‘disrupter’ en een grote bedreiging voor iTunes. Met deze dienst hoef je niet meer muziek te kopen of te bezitten maar je hebt er wel de beschikking over waar en wanneer je maar wilt.

Spotify heeft een gratis model waarbij je advertenties tussen de nummers hoort en de dienst iets minder mogelijkheden heeft. Daarnaast is er ook het betaalde model waarbij je voor 9,99 euro per maand onbeperkt alles kunt luisteren.

Spotify

Niet alles

Dit ‘alles’ moeten we wel even nuanceren want sinds Apple Music en Tidal ook actief zijn zien we dat artiesten hun muziek niet overal uitbrengen. Jay Z is het beste voorbeeld ( hij is eigenaar van Tidal), hij heeft vrijwel al zijn muziek weggehaald bij Spotify. Nieuwe albums brengt hij exclusief uit op zijn eigen streamingdienst.

Spotify groeit

Ondanks deze concurrentie zit er geen rem op de groei van de muziekdienst. Sinds maart heeft het bedrijf er 10 miljoen betalende gebruikers bijgekregen. De teller staat nu op 60 miljoen betalende klanten wereldwijd en dat is twee keer zoveel als bij Apple Music.

Eind van dit jaar of begin volgend jaar zal net bedrijf naar de beurs gaan en veel geld ophalen. Dat is nodig want hoewel het heel erg goed gaat heeft Spotify nog nooit een euro winst gemaakt. De kosten van de deals met de platenmaatschappijen zijn zo hoog dat er geen geld overblijft voor winst.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.