Spotify Rise

Spotify RISE, programma om talenten te ondersteunen

Spotify maakt een stap omhoog in de muziek industrie. Tot nu verzorgde Spotify het streamen van nieuwe muziek naar onze laptops en telefoons, maar nu zal het bedrijf ook talent gaan ondersteunen met het Spotify Rise programma.

Spotify Rise

Met dit programma gaat Spotify zich ook bemoeien met de artiest zelf. Tot nu toe beperkte Spotify zich tot het doorgeven van de muziek en het indelen van deze muziek in lijstjes.

Spotify Rise gaat een aantal artiesten lanceren aan het Spotifypubliek. Niet alleen zullen ze worden voorgesteld aan de 140 miljoen gebruikers maar er zal ook een hele marketing machine op losgelaten worden. De marketing zal zich niet alleen beperken tot het platform zelf maar er zal ook buiten het platform geinvesteerd worden in digital media en out-of-home.

Elke artiest van het Rise-programma krijgt zijn eigen programma. Hierin zal niet alleen worden gekeken naar de muziek maar ook naar het verhaal van de artiest zelf.

De eerste 4 artiesten uit het Rise-programma zijn al bekend gemaakt. Het zijn 4 artiesten uit elk een eigen genre, zo houdt Spotify het lekker breed.

Spotify Rise artiesten

Deze artiesten zijn Kim Petras (pop), Lauv (Rock), Russel Dickerson ( Country) en Trippie Redd (HipHop). Het programma zal starten in de Verenigde Staten, Canada en Engeland. Om de paar maanden zullen er 4 nieuwe artiesten bijkomen. In totaal zullen er 16 artiesten per jaar ondersteund worden door het Spotify Rise programma.

Wil je artiesten alvast eens beluisteren dan ga je naar de spotify.com/RISE pagina.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.