Starbucks

Starbucks zegt ‘sorry’ op Instagram Stories en kondigt sluiting aan

Starbucks heeft deze week een behoorlijke flater geslagen in een van zijn fillialen. Daar werden een aantal donker gekleurde mannen verwijderd omdat ze niks bestelden.

Starbucks

Ophef rondom de grootste koffie-keten van de wereld. Deze week werden er een aantal mannen uit een filiaal verwijderd omdat ze niks bestelden. Hoewel de mannen vertelden dat ze op een vriend aan het wachten waren belde het personeel toch de politie waarop de mannen aangehouden werden.

Het hele voorval werd natuurlijk gefilmd door de andere bezoekers en op social media geplaatst. Daarbij werd, terecht,  de vraag gesteld of dat een blanke niet-bestellende bezoeker ook was overkomen. Vanzelfsprekend dat de hele wereld over deze situatie valt want ten eerste is het overdreven om mensen te arresteren die niets bestellen en ten tweede het heeft de bedorven geur van racisme (al is dat een interpretatie van het voorval).

Reactie

De leiding van Starbucks zit enorm in zijn maag met het voorval. Racisme wil niet hebben in een omgeving waar koffie en gezelligheid centraal staat. Via verschillende kanalen heeft Starbucks zijn excuses aangeboden en aangekondigd dat men alle 8000 Amerikaanse fillialen zal sluiten voor een ant-racisme training.

Een opvallende plek voor de excuses van Starbucks was Instagram Stories. Via vier afbeeldingen laat het bedrijf weten dat ze zich schamen voor wat er gebeurd is en dat ze een training organiseren voor alle filialen in de Verenigde Staten.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.