NLZiet logo

Steeds meer tv-kijkers zonder vaste tv-aansluiting

De online tv-aanbieder NLZiet zegt dat er steeds meer mensen TV kijken via online in plaats van via de kabel.

Online TV kijken

NLZiet levert een abonnement waarmee je online televisie kan kijken. Volgens eigen onderzoek gaan steeds meer gebruikers deze dienst ook als primaire dienst gebruiken en laten ze de vaste aansluiting links liggen.

NLZiet zegt dat 36% van zijn gebruikers naast NLZIET geen vaste TV-aansluiting meer heeft. Ook blijkt uit de cijfers dat uit de doelgroep 26 tot en met 35 jaar meer dan de helft geen vaste TV-aansluiting meer heeft. Dat deze aansluitingen dalen werd al eerder aangetoond door onderzoek van Telecompaper.

Lees ook, Dit zijn de meest bekeken programma’s op NLZiet

Wanneer men vraagt om de reden voor het niet hebben van een vaste aansluiting zeggen de ondervraagden het volgende. Voor velen is de aansluiting te duur of is er op de locatie helemaal geen kabelaansluiting aanwezig. Ook het feit dat er veel overbodige zenders worden aangeboden is een reden om van deze vaste aansluiting af te stappen. Als laatste zeggen ook veel gebruikers dat ze willen kijken wanneer zij dat willen.

Meer online kijken op TV
Meer online kijken op TV

Dat laatste strookt ook weer met de toenemende populariteit van streamingdiensten. De gebruikers van Netflix onder de jongere generatie ligt boven de 60% in Nederland en ook Videoland ziet zijn gebruikersgroep groeien.

NLZiet is twee weken gratis te gebruiken daarna betaal je €7,95 per maand.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.