Hoera! Wunderlist is terug en heet nu Superlist

Een aantal jaren terug was er een to-do-app uit Berlijn. Wunderlist was de naam en iedereen was er verliefd op. Toen werd het bedrijf overgekocht door Microsoft en verdween Wunderlist. But they are Back met Superlist.

Wunderlist is nu Superlist

Als iemand die grossiert in tooltjes en vooral To-Do-Lijsten was het verdwijnen van Wunderlist een pijnlijke aangelegenheid. Ik kan niet precies omschrijven waarom, maar het was zo een fijne app om me te werken. Daarnaast was Wunderlist ook heel fijn om naar te kijken. Het oog wil ook wat, zeg maar.

Zoals we al schreven, Microsoft kwam met een zak geld en maakte er Microsoft To Do van. Daarmee hadden ze de beste bedoelingen, maar ze hadden de tijd tegen. Microsoft was in die tijd he-le-maal niet sexy om te gebruiken.

Mooie to-do-app

De originele founders van Wunderlist hebben de afgelopen jaren niet stil gezeten. Zij werkten aan een nieuwe app, met het legendarische Wunderlist in het achterhoofd. Deze app kreeg de naam Superlist (bedenk hierbij de echo die Superman ook kreeg wanneer zijn naam werd uitgesproken).

Deze To-Do-app is gratis voor persoonlijk gebruik en voor teams betaal je € 8 per maand. Er is een webversie, en een app voor op smartphone.

Het onboarding scherm

De webversie bestaat uit drie delen. Een sidebar met je mappen en dergelijke. Een middensectie waar de gekozen lijst staat en een rechtersectie waar de geopende taak komt te staan. In de app zijn dat allemaal aparte schermen.

Je kunt in Superlist ook externe diensten verbinden zoals In Superlist Gmail, Google Calendar, Slack, Linear, Notion, Microsoft To Do, en Github.

De Google Calendre functie zorgt ervoor dat de taken met een datum en tijd in de kalender terecht komen. Heerlijk.

Review Superlist

De komende tijd ga ik me helemaal verdiepen in deze app en dienst en zal jullie laten weten hoe blij ik er mee ben, of niet.

Whatsapp volgen

Volg Nozie op WhatsApp

Ontvang een aantal keer per week de meest gelezen artikelen van Nozie.nl in je Whatsapp. Klik op de link om deze posts te ontvangen

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.