SXSW logo

SXSW, wat is het en waarom ben jij daar niet?

Wellicht heb je #sxsw al een aantal keer voorbij zien komen op social. Wat is het en waarom zou je er moeten zijn?

Wat is SXSW?

De afkorting staat voor South by SouthWest en dat is de naam van het een congres/festival in de Verenigde Staten. SXSW is een smeltkroes van startups in social, tech, film en muziek. Het festival duurt 10 dagen en heeft twee delen. Het eerste deel is het congresgedeelte met veel sessies over allerlei zaken. Daarnaast rijn er veel startup’s die op SXSW een investeerder hopen tegen te komen voor hun product of dienst.

Line up va SXSW

Het tweede deel is een festival met heel veel muziek en film, maar ook gaming en comedy. Wat betreft muziek treden er honderden bands op tijdens het festival gedeelte.

Waarom moet jij erbij zijn?

Je moet helemaal niks maar voor sommige beroepsgroepen valt er veel te halen tijdens een dergelijk congres/festival. Je ziet de nieuwste technieken, bands en startup’s en je krijgt de kans om te luisteren naar topmensen uit de industrie.

Tijdens SXSW worden vaak nieuwe bedrijven binnen enkele dagen zeer bekend. In 2007 ontdekte SXSW Twitter, in 2009 was het de beurt aan Foursquare.

Een trip naar het festival is niet goedkoop want het wordt niet naast de deur gehouden. Om erbij te zijn zul je naar Austin in de Verenigde Staten moeten vliegen. Blijf je lekker thuis dan kun je ook veel bekijken op het officieele YouTube kanaal van SXSW.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.