Tap is een AI Wearable van €59

AI kan heel veel en het zorgt ook voor een nieuwe serie aan gadgets. Kijk maar naar de Humane AI Pin of de Rabbit R1. Beide toestellen zijn prijzig en duur. De Tap gaat hier verandering in aanbrengen.

Tap AI gadget

Deze gadget heeft het meest essentiële wat je nodig hebt wanneer je over een apparaat denkt met AI. Dan hebben we het over een speaker en een microfoon.

De Tap is een gadget die niet uitblinkt in design en functionaliteit. Aan de bovenkant zien we drie gaatjes voor de speaker en aan de zijkant een knop voor het aan en uitzetten. Aan de voorkant zit een knop waarvan we vermoeden dat je daarmee het apparaat activeert.

Aan de achterkant zie je clip waarmee je hem aan je kleding kunt bevestigen.

De site laat nog niet veel los over de werking. We weten wel dat de Tap op Chat GPT 4 draait (er al meer keuze komen). Er is Bluetooth aanwezig en die moet voor de audio input zorgen. Dat zou duiden op het samenwerken met een headset en/.of een smartphone.

Wat ook opvalt is dat het device ontzettend klein is. Het is maar 5 cm hoog en 2 cm breed en dik. De accu gaat 17 uur mee en je laadt hem met USB C binnen een uur op.

Operator

Wanneer je op de site op de gebruiksaanwijzing klikt krijg je meer informatie over de werking van het apparaat. Hoe we dit precies moeten interpreteren weten we nog niet.

Er is een app met de naam ‘Operator’ die nog op de markt moet komen. Hier zien we ook dat je straks ook voor andere AI modellen kunt kiezen dan Chat GPT zoals Gemini Pro.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.