Taylor Swift

De oude Taylor Swift is dood, leve de nieuwe

Taylor Swift is een van de mega-sterren van dit moment. En wanneer een artiest van haar kaliber een nieuwe plaat uitbrengt dan duikt iedereen er bovenop. Haar nieuwste release “Look What You Made Me Do” gaat duidelijk over iemand, maar wie?

Taylor Swift

Deze zangeres staat volop in het nieuws. Eerder deze maand stond ze voor de rechter vanwege een zaak die was aangespannen door een DJ. In 2003 had hij haar betast tijdens een meet-up en het management van Swift had dit zeer discreet gemeld aan het radiostation.
De DJ werd daarop ontslagen en daagde haar jaren later voor de rechter met als eis een schadevergoeding van meer dan een miljoen pond.

Tayler Swift rechtzaak

Ze pakte deze rechtzaak met beide handen aan want ze stond in haar gelijk. Waar de DJ er waarschijnlijk op gokte dat ze zou schikken ( ze heeft immers geld zat) maakte Taylor Swift van de gelegenheid gebruik om haar gelijk te halen.

De rechter gaf haar gelijk en ze eiste het symbolische bedrag van 1 Dollar aan schadevergoeding. Swift was niet uit op geld maar wilde laten zien dat je als vrouw ook je rechten hebt en moet opkomen voor jezelf.

‘Look What You Made Me Do’

En nu is daar dan de nieuwe plaat met de titel “Look What You Made Me Do”. De grootste vraag die vooral de Amerikaanse media zich stellen, voor wie heeft ze dit nummer gemaakt? Het duidelijk geen liefdesverklaring want het nummer zit vol verwijten. De tekst is eenvoudig en gaat over gespeelde spelletjes die  haar (Swift) in een bepaalde rol heeft geduwd.

Taylor Swift Look what you made me do

Volgens de ‘kenners’ gaat dit nummer over de fittie die ze met Kim Kardashian heeft en met haar man Kanye West (die ooit haar speech op een Award show onderbrak). Daarnaast is ze ook nog steeds in oorlog met haar ex Calvin Harris.

De tekst onthuld ook dat ze een transformatie heeft ondergaan. De oude Swift bestaat niet meer, die isdood.

 “I’m sorry, the old Taylor can’t come to the phone right now. Why? Oh, ’cause she’s dead.”

In aanloop naar deze release verwijderde ze al haar posts op Social Media en deelde Taylor Swift een video van een slang. Prompt werden werden de  slangenemoticons trending op Social Media. Deze slang was een boodschap voor welke ontvanger dan ook.

Slangen Taylor Swift

Marketing Machine

Alles wijst erop dat dit een zoete wraak is op de familie West-Kardashian. Alleen heeft deze wraak-actie een prettige bijwerking en dat is alle aandacht voor haar nieuwe release. Wie zien wel een aantal gelijkenissen met de manier waarop Jay-Z zijn laatste album heeft gepromoot. Leuk detail : ook Jay-Z heeft ruzie met de familie West-Kardashian.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.