Telegram logo

Telegram nu ook verboden in Iran

Het gaat niet zo lekker met Telegram, na thuisland Rusland is de app ook verboden in Iran.

Telegram

Sinds kort kun je in Rusland geen gebruik meer maken van de app Telegram. De Russische autoriteiten wilden over de sleutel waarmee de berichten onleesbaar worden gemaakt beschikken om de berichten eventueel te lezen. Telegram stemde daar niet mee in met als resultaat dat de app nu niet meer gebruikt kan worden in Rusland.

Iran heeft zich nu bij Rusland aangesloten om een vergelijkbare reden. De Iraanse autoriteiten vinden dat Telegram een broedplaats is voor burgers die een gewapende opstand zouden aanmoedigen. Volgens een Iraanse websites moeten providers en dergelijke het doorgeven van Telegram per 30 april blokkeren. Deze regio zou 40 miljoen Telegram-gebruikers hebben.

Men hoopt in Iran dat men de lokale app Soroush gaat gebruiken, deze dienst is onlangs gelanceerd.

Soroush stickerpacks

Deze app heeft vergelijkbare functies als Telegram zoals sticker-packs. Zoals je hier ziet zijn deze wel aan aan de lokale gebruiken aangepast. Zo zouden de bovenstaande poppetjes borden vasthebben met teksten zoals ‘Dood aan Amerika’. Veel huidige gebruikers zien een overstap naar deze app niet zitten omdat ze bang zijn gecontroleerd te worden door de staat Iran.

Bron: The Verge

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.