Tencent Wil Spotify kopen

Tencent probeerde eerder dit jaar Spotify te kopen

Spotify is de grootste muziekstreamingdienst van de westerse wereld. Met 140 miljoen gebruikers waarvan er 60 miljoen elke maand betalen zijn ze veel groter dan de nummer twee Apple Music. Geruchten gaan dat Spotify naar de beurs wil om geld op te halen voor groei. Er is ook een gerucht dat Tencent eerder dit jaar geprobeerd heeft het Spotify te kopen.

Tencent wilde Spotify kopen

Tencent wilde eerder dit jaar Spotify kopen. Beide partijen willen niet reageren op dit gerucht waardoor je welhaast denkt dat het waar moet zijn. Voor Spotify is zo een gerucht als dit prima. Wanneer het bedrijf naar de beurs gaat zal het de aandelen alleen maar populairder maken.

Voor internetgigant Tencent zijn de voordelen van het inlijven van Spotify ook duidelijk. Ze willen grip krijgen op de markt buiten Azie. Op het eigen werelddeel zijn ze al marktleider met Tencent Music.

Tencent Music

De Chinese markt voor online muziek groeit explosief, steeds minder Chinezen kopen een cd maar luisteren online. Onder Tencent vallen drie applicaties en die hebben bij elkaar 526 miljoen gebruikers. Daarmee hebben ze 75% van de totale marktomzet in handen.

Tencent Music is dus gigantisch groot. Wanneer je 526 miljoen afzet tegen de 140 miljoen dan heeft Spotify niks in te brengen.

Spotify says NO

Maar toch zeggen de Zweden ‘nee’ tegen het ongetwijfeld gigantische aanbod van de Chinezen. Waarschijnlijk willen ze onafhankelijk blijven en hopen met een beursgang genoeg geld op te halen. Ze zullen verder moeten groeien want het bedrijf bestaat 11 jaar en heeft nog nooit winst gemaakt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.