Tesla Y

Tesla Model Y, een nieuwe elektrische crossover

Elon Musk heeft een nieuw model Tesla onthuld. De Tesla model Y moet het merk nog dichter bij de doorsnee burger brengen.

Tesla Model Y

Deze auto is compacter en is een crossover en daarmee bedoelen ze dat het geen gewone auto is maar ook geen SUV. Deze nieuwe telg in de Tesla-familie heeft een range van 540 km met een topsnelheid van 209 km per uur. Daarbij moeten we wel zeggen dat deze auto je in Nederland dan € 56.000. Wil je aandrijving op alle wielen dan komt daar nog eens € 4000 bij.

Interieur Model Y

Dat is een stevige prijs maar dan zijn we er nog niet, want je moet de auto nog aankleden. Een leuk kleurtje kost € 1600 extra, twee extra stoelen kost € 3200 en de autopilot (die moet je hebben) kost ook nog eens een € 3200 extra.

Duur?

Volgens Autoblog is poging van Tesla om een betaalbare elektrische auto op de markt te zetten niet helemaal gelukt. Met een beetje leuk optiepakket kom je in Nederland zelfs € 6000 boven het maximale subsidiebedrag uit.

Tesla Y

Volgens Autoweek is de Tesla Model Y gebaseerd op de Model 3 die wanneer we Tesla moeten geloven niet aan te slepen valt. De productie van deze Tesla Y zou in het eerste kwartaal van 2021 moeten beginnen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.