Threads test trending topics in de feed

Een app voor social media gebruik je ook om het dagelijkse nieuws tot je te nemen. Je wil toch weten wat er op dit moment ‘trending’ is in de wereld. Threads test een trending topics feature in de For You feed en de zoekresulaten.

Trending topics op Threads

Threads, het alternatief voor X, loopt nog steeds achter wanneer het gaat om functionaliteiten. Daar wordt hard aan gewerkt door het team dat deze dienst onder leiding van Instagram baas Adam Mosseri ontwikkeld.

Men test nu trend topics in Threads. Deze topics zullen tussen de berichten in de For You feed komen en op de resultatenpagina na een zoekactie in de app of webpagina van Threads.

Photo by Austin Distel on Unsplash

De content van deze topics worden bepaald door een AI tool. Deze kijkt waar op dat moment over wordt gesproken op Threads.

Wel politieke content

In deze trending topics zal ook politieke content getoond worden wanneer dat gezien wordt als een trending topic. Dat is opvallend want eerder liet Mosseri weten dat de dienst geen politieke content meer ging aanraden aan zijn lezers.

Volgens de bron is volgens Threads politieke content wel relevant wanneer het breed wordt besproken in de app en dus een trending topic is.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.