Threads (bijna) te gebruiken, heeft het een kans?

Threads is het antwoord op Twitter/X va n Meta. Een op tekst gebaseerd sociaal netwerk dat veel heeft geleend van Twitter. Donderdag 14 december 2023 om 12.00 in de middag gaat de dienst eindelijk live voor de inwoners van Europa.

Heeft Threads een kans?

Er zijn al talrijke pogingen geweest om Twitter van de troon te stoten. Nu ene Elon Musk zijn spaarpot heeft geleegd en de scepter zwaait over het eens zo machtige Twitter zien andere spelers een kans.

Die kans zien ze omdat Musk in rap tempo het platform aan het kapot maken is. Naast alle soms onbegrijpelijke wijzigingen is het vooral een platform waar haat, ruzie en belediging veel voorkomt. Natuurlijk kun je het een en ander uitbannen maar het algoritme van Twitter (of X) heeft vaak onaangename verrassingen.

Meta ziet deze kans ook en heeft daarom Threads gelanceerd. Een netwerk dat heel veel lijkt op Twiiter/X. Threads is een verbonden met Instagram, maar je hoeft geen (actief) Instagram account te hebben om te posten. Hierdoor heeft Threads direct een enorme potentiële user base terwijl een ander dat nog moet opbouwen.

Volgens mensen die er wat van kunnen weten heeft Threads een veel vriendelijker algoritme. Hierdoor zul je minder snel accounts en posts voor je neus krijgen die niet “jouw ding zijn”. Als laatste ziet Threads er gewoon heel erg goed uit! De Interface is erg clean en duidelijk te lezen. Daarnaast zijn de ontwikkelaars erg actief en werken ze aan meer nieuwe en handige functies.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.