Thuisbaterij energie teruggave

Ontvang de BTW terug op je thuisbatterijen

De gierige Nederlander is in shock omdat hij straks geen geld meer krijgt van het Rijk voor zijn zonnepanelen. Om toch geld te kunnen blijven verdienen gaan steeds meer bezitters van zonnepanelen zich verdiepen in thuisbatterijen. De aanschafprijs is hoog maar je kunt onder bepaalde voorwaarden de BTW terug krijgen van de belastingdienst.

Je bent vanaf nu een trader

Thuisbatterijen zijn duur. Het is logisch dat je niet zomaar tot aanschaf over gaat. De Nederlandse regering heeft nog steeds geen regeling waarmee je subsidie krijgt. Je zal dus de volle prijs moeten betalen. Toch is er een mogelijkheid om korting te krijgen op je thuisbatterijen door de BTW terug te vragen.

Wanneer je een thuisbatterij aanschaft en gaat gebruiken met een flexibel contract kun je de BTW terug ontvangen van de Belastingdienst. Er is een aanvullende voorwaarde en dat is dat je de stroom die je niet gebruikt gaat verhandelen.

Door het verkopen van je stroom ben je een trader. Voor de belastingdienst ben je dan een bedrijf en kun je de BTW die je hebt betaald over de aanschaf van de thuisbatterijen terugvragen.

Meer kans voor de thuisbatterij

Door deze regeling zal het veel aantrekkelijker worden om als particulier te investeren in een thuisaccu’s. Voorheen lag de terugverdientijd voor een thuisbatterij op bijna negen jaar. Met deze regeling wordt deze teruggebracht naar slechts zeven jaar.

Informatie afkomstig uit persbericht van Nextenergy
Photo by Andrew Roberts on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.