Foto webshop laptop

ACM haalt webshop TI-84shop offline na waarschuwingen

ACM staat voor Autoriteit Consument en Markt. Dat is een soort waakhond die vooral in belang van de consument opkomt. In dit geval treed de instantie op tegen een webshop die zijn beloften niet nakomt.

Exit TI-84shop

Wanneer je als persoon of bedrijf ergens iets (online) koopt dat verwacht je te ontvangen wat je besteld hebt en binnen een beloofde termijn. Het kan altijd voorkomen dat iets niet aan de verwachting voldoet of dat een product niet geleverd wordt.

De klachten over deze webwinkel stroomden binnen bij onder andere TrustPilot. Hier kreeg de winkel zelfs een waardering van 1 ster door 95% van de mensen.

Het is in het belang van een winkel dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. Je wil immers geen negatieve publiciteit. Blijkbaar zaten de eigenaren van de TI-84shop daar totaal niet mee. Er waren zoveel klachten rondom deze webshop dat de ACM actie ondernam.

De webwinkel kreeg vanuit de overheidsinstantie de opdracht om orde op zaken te stellen. Er waren heel veel klachten, consumenten kregen hun geld niet terug, de wettelijke 14 dagen bedenktijd werd niet gerespecteerd en klachten werden niet behandeld.

Ook bleek dat de winkel negatieve recensies verwijderde en zo een verkeerd beeld opriep bij potentiële kopers. Later bleek ook dat er vrijwel geen administratie werd bijgehouden.

Uit de lucht

Omdat de TI-84shop geen gehoor gaf aan de eisen van de ACM werd de site via een gerechtelijke machtiging uit de lucht gehaald. De eigenaren probeerde het nog via een URL zonder het streepje, maar ook deze werd offline gehaald.

Ook de URL zonder het streepje werkt niet meer

Wanneer je nog geld of producten tegoed hebt, dan kun je hier de instructies vinden wat te doen.

Bron
Foto door Shoper .pl

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.