Tijger pup

‘Tijgetje’ is gered en wint nu hartjes op het internet

Wellicht zijn je hersenen op je 18e nog niet helemaal volgroeid en doe je wel eens iets wat misschien niet verstandig is. Maar hoe bedenk je dat je een pasgeboren Tijger op straat kunt kopen en dan nog door de grenscontrole kunt smokkelen? 

Tijger

Je bent 18 jaar en loopt in Tijuana (Mexico) over straat en je koopt een pasgeboren Tijger van iemand op straat. Daarna probeer je hem ook nog eens over de Mexicaanse grens naar de VS te smokkelen. Dan heb je volgens Nozie iets te hard aan een potje lijm gesnoven.

Tijger pup

Gelukkig werd de pasgeboren Tijger opgemerkt door de Amerikaanse grenscontrole en in beslag genomen. Deze hebben hem weer overgedragen aan San Diego Zoo Safari Park waar hij bij kan komen van zijn avontuur.

Wat de smokkelaar met de kleine Tijger van plan was laat de bron ons niet weten. Ook pups groeien en een volwassen Tijger wordt tussen de 2 en 3.5 meter lang. Daarnaast eet het beest heel veel vlees en wanneer je hem niet snel genoeg eten geeft ben jij zijn snack voor tussen de middag.

Bedreigd

De Tijger komt door heel Azië voor en is een bedreigde diersoort. Het beest heeft een groot en rustig leefgebied nodig en die zijn er steeds minder.

Ook de stropers zijn schuldig aan de situatie van dit prachtige dier. Zijn huid, botten en lichaamsdelen worden onder andere voor medicijnen gebruikt en leveren op de zware markt heel veel geld op.

Smelten

Mocht je in de buurt zijn dan kun je heel misschien de Tijger spotten in een van de verblijven van de dierentuin. De rest moet het even doen met de bovenstaande video. Wanneer je daar niet bij wegsmelt heb je een hart van steen…en een lege ziel.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.