Tijn lakt

Tijn is een held en een voorbeeld. Wat kunnen we van hem leren

Tijn kreeg landelijke bekendheid toen hij bij Serious Request over zijn nagellak-actie vertelde. Binnen een dag was deze kleine jongen uitgegroeid tot een nationale bekendheid en haalde hij 2.8 miljoen op. Ondanks zijn terminale ziekte ging hij gewoon door, en is hij gestorven.

Lakken

Ondanks dat hij ziek was wilde hij graag andere kinderen helpen. Tijn was zelf nog een kind en kon juist toen deze redenering maken, ik heb het slecht maar anderen ook.

Hij besloot anderen te helpen samen met zijn vader. De waanzinnige puurheid die daarvan uitging zorgde ervoor dat het viraal ging, en terecht.

Hij wilde nagels lakken ondanks dat hij zich niet lekker voelde, waarschijnlijk voelde hij zich daarna alleen maar beter. Want andere mensen helpen en andere mensen positief beinvloeden is fijn, geeft energie.

Dank je wel Tijn!

Op Twitter schreef iemand “Jij hebt met je 6 jaar meer voor elkaar gekregen dan heel veel mensen in heel hun leven”. Klopt, maar zo moeten we het niet zien. Hij moet een voorbeeld zijn voor iedereen.

Laten we vooral zijn ouders en naaste familie niet vergeten. Wat hebben die mensen moeten doorstaan en gaan ze nog doorstaan. Hopenlijk is het een troost dat deze kerel zo veel goeds heeft gedaan. Maar het gemis zal ongetwijfeld zo groot zijn.

De les van Tijn: Wees goed voor een ander, denk niet alleen aan jezelf. Doe goed en je zal goed ontmoeten!

Hoe kan je Tijn blijven helpen

De actie ‘Lak door Tijn’ is net afgelopen en heeft 1 miljoen opgehaald. Op de website van deze actie staat een mooi eerbetoon aan hem.

Stichting Semmy blijft doorknokken om kinderen die hetzelfde overkomen als Tijn te kunnen helpen.
Op de website van Stichting Semmy kun je zien hoe je kunt helpen. En dat is vooral doneren, want onderzoek kost geld.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.