Tinder

Op Tinder moet je meer betalen wanneer je ouder bent dan 30

Tinder dat is voor velen niets anders dan een vleeskeuring. Je ziet iemand zijn foto en een klein stukje profiel en dan besluit je naar links of naar rechts te vegen. Wanneer je allebei naar de goede kant veegt dan heb je een match en kun je met elkaar een gesprek aan gaan en wie weet wel meer. Maar Tinder heeft een standje gekregen van de rechter vanwege leeftijdsdiscriminatie.

Tinder discrimineert

Tinder is de best verdienende applicatie in de App Store van Apple. Het maakt gebruik van een freemium-model, dat wil zeggen dat een groot gedeelte gratis is maar voor betere, grotere of mooiere functies moet je betalen. Bij Tînder kun je betalen voor Tinder Plus, voor 10 euro per maand krijg je er dan een aantal functies bij. Een van deze functies is Rewind waarmee je een swipe naar de verkeerde kant ongedaan kunt maken.

In de Verenigde Staten heeft een rechter een tik op de spreekwoordelijke vingers van Tinder gegeven vanwege leeftijdsdiscriminatie. Het geval is dat je voor Tinder Plus meer betaald wanneer je ouder dan 30 bent. Het verschil is ook nog eens best groot, ben je jonger dan 30 betaal je 10 euro per maand en ben je ouder dan 30 dan betaal je 20 euro. De reden die Tinder daar voor zou kunnen geven is dat mensen onder de 30 minder verdienen en dat je die tegemoet moet komen. Wat ze denken is dat mensen boven de 30 diennog geen relatie hebben meer geld over hebben voor een date met kans op een relatie. Maar de rechter heeft dus beslist dat het niet kan en dat Tinder het terug moet draaien, iedereen moet hetzelfde betalen ongeacht zijn of haar leeftijd. Overigens zou deze regel van Tinder ook fraude in de hand werken want het is nu makkelijk om je leeftijd te veranderen van 33 naar 29 (iedereen zegt toch dat je er zo jong uit ziet) en de korting nog even mee te pakken. Overigens heeft Tinder Gold deze leeftijdsgrens niet.

Bron: Business Insider

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.