smartphones

Tip: koop een smartphone van vorig jaar

Een nieuwe smartphone kan een kostbare zaak zijn. Een topmodel van Samsung of Huawei kost meer dan 700 euro. Vaak kun je je veel geld besparen door een smartphone van een jaar eerder te kopen.

Goedkope smartphones

We hebben nu iets meet dan 10 jaar smartphones en in deze tijd heeft het apparaat een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De eerste zeven jaar waren de nieuwe modellen die uitkwamen beduidend beter.

Zo was bijvoorbeeld de chipset (de motor van de smartphone) veel sneller geworden. Kreeg de camera geen twee maar vier megapixels en werd het scherm een stuk groter.

De laatste jaren zien we dat de verschillen tussen de oude en nieuwe modellen steeds kleiner. De verbeteringen zijn steeds minder zichtbaar en we kunnen ons afvragen of we echt zo een goede camera nodig hebben.

Hierdoor kan het enorm aantrekkelijk zijn om een ouder model van een merk te kopen. Deze zijn vaak enorm in prijs gedaald maar hebben nog steeds de specificaties waar je mee vooruit kan. Hieronder een aantal van deze toestellen.

Topmodellen smartphones voor een lage prijs

Huawei P20

Het Chinese merk Huawei is de laatste jaren enorm gegroeid. Het is een merk geworden met een aantal interessante modellen in vele prijsklassen. In 2018kwam het P20-model uit. Het toestel heeft een groot en kleurrijk scherm en een grote accu waardoor je makkelijk de dag doorkomt. De camera van dit toestel is zeer goed en maakt fantastische foto’s.

Huawei P20

De Huawei P20 kun je momenteel al vanaf 440 euro aanschaffen bij Mobiel.nlCoolblue en Bol.com 

Samsung Galaxy S8 Plus

Dit model komt uit 2017 maar is nog steeds zeer gewild onder het smartphone kopend publiek. Dit toestel heeft een vingerafdrukscanner maar je kunt het toestel ook ontgrendelen met de iris van je oog. Het AMOLED-scherm is 6,2 inch groot en heeft fantastische kleuren

Samsung Galaxy S8 Plus

De Samsung Galaxy S8 kun je vanaf €459 kopen bij Mobiel.nlCoolblueBol.comBelsimpel en MediaMarkt

OnePlus 6

Het merk OnePlus is sinds kort officieel te koop in Nederland en meteen al zeer succesvol. Het merk brengt maar twee toestellen per jaar uit en daar worden er enorm veel van verkocht. De OnePlus 6 kwam in de eerste helft van 2018 uit en was meteen een hit. De OnePlus 6 maakt gebruik van de snelle Snapdragon 845 die van je smartphone een snelheidsmonster maken.

OnePlus 6

Koop de OnePlus 6 bij Belsimpel voor € 498

Photo by Gian Cescon on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.