Voetbal transfers: Uitverkoop bij de Nederlandse clubs

Het duurt nog anderhalve maand voordat het seizoen begint, maar de grote verkoopshow in de voetballerij is alweer begonnen. En traditioneel zien we alle goede spelers uit de Nederlandse competitie vertrekken.

Geld

Niemand kan de macht van het geld weerstaan. De bedragen die de buitenlandse club over hebben voor onze talenten zijn niet te weerstaan. De ene na de andere speler verlaat weer de Nederlandse velden om ergens anders te gaan voetballen. Verstandig of niet.

Voetballers Exit

Bij Ajax was al Traore al weg, maar die was gehuurd en gaat nu in Frankrijk voetballen. Het talent TeTe staat op de nominatie om te vertrekken net als Veltman. De eerste die het warme nest verliet was DE succescoach van het seizoen 2016/2017 Bosz.

Bij Feyenoord liet Elia als snel weten nog 1 keer op avontuur te willen gaan. Vandaag zagen we Karsdorp vertrekken naar AS Roma.  Ook minder bekende namen zoals Te Loeke van het gedegradeerde Achilles vertrekken naar Engeland.

Waarom

Hoe graag we het ook willen, deze spelers zijn niet te houden voor de Nederlandse clubs. Bijna elke club heeft een financieele uitdaging, dus zodra een italiaanse club zeg meld voor een van je sterspelers en daarbij 17 miljoen op je bank stort dan ben je snel klaar.

Voor sommige spelers is het een kans die ze nooit meer krijgen en die pakken ze met beide handen aan. Een warm land een salaris dat vaak drie keer zo hoog is als bij een Nederlandse club en status.

Laten we ook de kwaliteit van het voetbal niet vergeten. Voetballen in de Engelse of de Duitse competitie laat je als speler groeien waardoor je misschien nog wel meer waard gaat worden op de spelersmarkt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.