Travis Blue vertaalt onderweg voor jonge reiziger

We hebben op onze smartphone genoeg mogelijkheden om woorden uit een vreemde taal te vertalen. Maar Travis wil dat jij een gesprek kan voeren zonder dat er een scherm tussen zit. Travis Blue vertaalt real-time in wel 60 talen.

Travis

Deze Rotterdamse start-up heeft zich tot doel gesteld dat iedereen op aarde met elkaar kan communiceren. Daarvoor lanceert het ‘Travis Blue’. Dit apparaat verstaat, vertaalt en spreekt de 60 meest gesproken talen door middel van kunstmatige intelligentie. Het vertaalapparaat is bedoeld voor jongeren met een beperkt budget en onbegrensde reislust.  De Travis Blue is een stuk goedkoper dan zijn voorganger, Travis de Tolk. Deze variant kost slechts 99 dollar, dus zo’n 79 euro. Hiermee hoopt Travis vertaalapparatuur beter beschikbaar te maken voor jongeren, die steeds vaker naar het buitenland gaan om vrijwilligerswerk te doen in ontwikkelingslanden of conflictgebieden. Zonder taalbarrières, zo redeneert Travis, heeft deze generatie mogelijk nog meer impact. Het vertaalapparaat is vanaf vandaag (tot 6 maart) te bestellen op Indiegogo en wordt rond juni geleverd – zodat het nog op tijd voor je zomervakantie is.

Travis Blue

Travis Blue zal in drie kleuren beschikbaar zijn en kan niet alleen worden gebruikt als vertaalapparaat, maar via Bluetooth ook als versterker voor muziek. Travis Blue kiest in elke taalcombinatie voor de meest passende vertaalsoftware: van grote partijen als Google en Microsoft, tot die van lokale partijen. In totaal maakt Travis Blue gebruik van vijftien verschillende vertaalsoftware.Vijf procent van de omzet van de Travis Blue stroomt direct naar Paper Airplanes. Deze stichting verzorgt onderwijs via Skype in gebieden die door conflicten zijn geteisterd.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.