twitter logo

Twitter krijgt zijn chronologische timeline terug

In 2016 deed Twitter iets waar niemand die het platform graag gebruikt begrip voor had. Ze lieten de berichten niet meer in een chronologische timeline zien maar in een timeline waar berichten werden getoond die volgens het algoritme van Twitter het meest relevant zijn voor de gebruiker.

Twitter oldskool

Niet alleen Twitter laat je timeline bepalen door zijn algoritme, Facebook en Instagram doen dat ook. Ook bij deze platformen stuitte dat op veel protest van de gebruikers en terecht. Laten we eerlijk zijn in zo een timeline zie je berichten van mensen bij een voetbalwedstrijd terwijl deze al dagen is afgelopen. Daarnaast mis je posts van mensen die dan niet direct getoond worden.

De chronologische timeline en de mogelijkheid om reeds geplaatste tweets aan te passen zijn de twee meest gevraagde aanpassingen aan Twitter. Aan een van deze twee is nu gehoor gegeven want binnenkort kun je in de Twitter-app zelf kiezen welke timeline je wil gebruiken. Je kiest de “wij hebben het beste met je voor’-timeline of de ‘ik maak zelf wel uit wat ik wil zien’-timeline, dat klinkt heel democratisch en gebruikersvriendelijk.

Chronlogische timeline terug in Twitter
Chronlogische timeline terug in Twitter

De komende weken gaat Twitter deze nieuwe functie testen voordat ze hem definitief uitrollen naar alle gebruikers. In de tussentijd hebben ze nog wel een andere aanpassing gemaakt aan de app die nu al live staat.

Aanpassing Twitter
Aanpassing Twitter

Je kunt bij de ‘inhoudsvoorkeuren’ in de instellingen van de app de schakelaar voor de ‘Beste Tweets eerst weergeven’ uitzetten in daar nu in plaats van alle Tweets van de mensen die je volgt in omgekeerde chronologische volgorde zien. Wat je dan niet meer krijgt zijn berichten van mensen die je niet kent maar die wel getoond worden omdat het algoritme van Twitter vindt dat ze belangrijk zijn voor jou. Dat komt al heel dicht bij hoe Twitter zou moeten zin.

Bron: Androidandme

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.