Twitter popular Articles

Twitter test tweeten met 280 karakters

Een van de uitdagingen van Twitter is hoe je je mening, gedachte of ervaring in een Tweet van 140 tekens propt. Dat is een taalkundige uitdaging die niet door iedereen even goed wordt volbracht. Gekke afkortingen of een tweede tweet met nog maar 3 woorden erin om je zin af te maken zijn vaak het resultaat. Gek en misschien binnenkort niet meer nodig.

Twitter test 280 karakters

Niet elke taal is hetzelfde. In de Engelse taal kun je sommige dingen met minder woorden beschrijven dan in het Nederlands. Dit gaat helemaal op wanneer je Engels vergelijkt met een taal als het Japans.

In een blog beschrijft het team van Twitter dat een Twitteraar uit Japan veel minder vaak tegen de 140 karakter limiet aanloopt dan iemand die in het Engels Tweet. Simpelweg omdat een karakter in het Japans een set van meerdere woorden kan vertegenwoordigen.

Ook in de Europese talen onderling zijn er veel verschillen. In de onderstaande afbeelding is dezelfde tekst in drie verschillende talen getweet.

Twitter 280 karakters

Dezelfde Tweet in het Engels heeft 14 karakters minder nodig dan het Spaans. Maar dezelfde Tweet in het Japans heeft weer 53 karakters minder nodig dan in het Engels.

Uiten

Dus iemand die in het Japans Tweet kan zich wellicht makkelijker uiten dan iemand die in het Spaans Tweet. Dat willen ze bij Twitter oplossen.

De oplossing is simpel want het enige dat je kunt doen is het verhogen van de limiet van het aantal karakters. En dat is precies hetgeen Twitter nu aan het testen is.

Men test een karakterlimiet van 280 zodat we ons minder zorgen hoeven te maken over het feit dat ons bericht er wel in past.

Meetellen

Twitter nam al eerder een aantal maatregelen. Zo tellen de links die je in een Tweet stopt niet meer mee in het aantal karakters dat je kunt gebruiken. Maar blijkbaar is dat nog niet genoeg gebleken en test ‘den Twitters’ nu een nog grotere karakterlimiet.

Na al die jaren van 140 tekens, ga je het missen?

Blog Twitter

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.