Thuisbatterij belasting terug

UK verlaagt belasting op thuisbatterijen

In het Verenigd Koningrijk (UK) is net nu een stuk voordeliger geworden op een thuisbatterij aan te schaffen. Er is een verlaging op de belasting van een thuisbatterij.

Verlaging belasting thuisbatterij

Wanneer je in het Verenigd Koninkrijk zonnepanelen en een thuisbatterij tegelijk koopt dan hoef je geen belasting over deze producten te betalen. Met een tarief van 20% scheelt dat heel op de aanschaf van dergelijke producten.

Wanneer je al zonnepanelen op je huis hebt liggen dan had je tot voor kort pech wanneer je thuisbatterijen wilde kopen. Er was geen enkele korting mogelijk, en daardoor voor veel mensen niet aantrekkelijk.

Electrek schrijft dat de aanschaf van alleen de thuisbatterij nu ook vrij is van belasting. Hiermee heeft iedereen in het Verenigd Koninkrijk een direct voordeel op een thuisbatterij van 20%.

In Nederland BTW terugvragen

In Nederland is het mogelijk de BTW terug te ontvangen op de aanschaf van een thuisbatterij. Dat kan alleen wanneer je een thuisbatterij gebruikt in combinatie met een flexibel energiecontract en je overtollige energie verkoopt. Dan ben je voor de belastingdienst een onderneming en kun je de betaalde belasting terugvragen.

Photo by John Cameron on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.