UNU scooter

Nieuwe UNU e-scooter ontworpen door Christian Zanzotti

Een scooter is naast een vervoersmiddel steeds meer een fashion-statement. Dan is design ontzettend belangrijk en dat komt ook tot uiting in de nieuwe electrische scooter van UNU.

UNU scooter

De vooraanstaand Italiaans productontwerper Christian Zanzotti is bekend van zijn ontwerpen voor onder andere Audi, BMW en Rolls Royce. Deze keer heeft hij talenten gebruikt om de nieuwe e-scooter van UNU te ontwerpen.

Oplossingsgericht design 

De ontwerper kreeg de opdracht om de missie en waarden van UNU te vertalen naar een ‘esthetisch harmonieus en industrieel produceerbaar product’. Daarbij is het dagelijkse leefpatroon van de moderne mens als uitgangspunt genomen. Belangrijk was dat het design de gebruiksvriendelijkheid van de scooter moest maximaliseren.

Resultaat

Het resultaat is een zeer eenvoudig te bedienen e-scooter. Met slechts drie buttons en de UNU-app is de e-scooter zeer eenvoudig te bedienen.

Het design komt ook terug in de minimalistische oplader en het LED-voorlicht. Verder vinden we een opbergvakje speciaal voor het kentekenbewijs én is het uitgebreide helmcompartiment met genoeg ruimte voor batterijen, helmen en boodschappen. Zo is deze e-scooter voorbereid op het dagelijks leven van de gebruiker.

Specificaties

De nieuwe UNU Scooter is sinds mei 2019 tegen gereduceerd tarief beschikbaar als pre-order en wordt vanaf voorjaar 2020 geleverd in drie verschillende modellen en kleurvariaties: Basic (Glossy Red, Glossy Blue), Standard (Matte Pine, Matte Sand, Matte Coral) en Premium (Matte White, Matte Black). Gebruikers profiteren van innovatieve, slimme features zoals key sharing, diefstalbeveiliging en geïntegreerde navigatie.

De batterij is uitneembaar en op te laden via het stopcontact en heeft een actieradius tot wel 100 km. De scooter bereikt een maximumsnelheid van 45 km per uur. De UNU scooter is te koop vanaf 2.799 euro.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.