Unu presenteert zijn nieuwe elektrische scooter

Transport in de stad wordt steeds belangrijker. We willen af van de vervuilende verbrandingsmotor en een transitie maken naar schoon en stil. De elektrische scooter is een vervoersmiddel dat past in dat plaatje.

Unu elektrische scooters

In 2013 richten drie mannen het bedrijf Unu op. Het doel was het ontwikkelen en produceren van elektrische scooters. Het bedrijf was al snel marktleider in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Sinds 2015 kijkt men ook verder naar het buitenland waaronder Nederland.

In september van dit jaar zal Unu zijn nieuwe model op de markt brengen. Deze tweede generatie van de elektrische scooter is voorzien van ingebouwde navigatie. Je kunt hem via het stopcontact opladen en hij heeft een maximum snelheid van 45 km/uur.

Unu Scooter

Omdat de motor van de scooter in het achterwiel zit blijft er veel opbergruimte over op de scooter. Onder het zadel is er ruimte voor twee helmen, een rugzak en nog wat kleine andere zaken.

Unu Accu kun je uit de scooter halen
Accu kun je uit de scooter halen

Ook beschikt de accu over een draagbare accu die gemaakt is in samenwerking met LG. De accu is compact en makkelijk uit de scooter te halen. Hij laadt via het stopcontact in 7 uur op. Een volle accu heeft een actie-radius tot 100 km en de kosten aan stroom zijn € 1,-

Appen met je scooter

Natuurlijk heeft de Unu-scooter een app. Deze werd ontwikkeld in samenwerking met Vodafone. Er is altijd een connectie tussen de scooter en de app zodat je altijd kunt zien waar de scooter is. Via de app kun je toestemming geven om de route en de snelheid op het display van de scooter te laten zien.

Lees ook : Deze elektrische auto’s kun je nu kopen

Om de scooter van het slot te halen gebruik je een digitale sleutel. Deze kun je ook delen met vrienden, zodat je op deze manier makkelijk een ander gebruik kan laten maken van de Unu.

Uni elektrische scooter kopen

Wanneer je de nieuwe Unu scooter voor augustus besteld zal deze compleet voor deur geleverd worden inclusief kentekenplaat en verzekering. De scooters zijn niet te koop via een dealernetwerk maar alleen via de website van Unu.

Je kunt de scooter bestellen in drie uitvoeringen en zeven kleuren vanaf €2799 op www.unumotors.com.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.