Vandaag is het Dress Red Day, aandacht voor hartproblemen bij vrouwen

Wanneer je vandaag om je heen kijkt zie je hopenlijk veel dames in het rood gekleed gaan. Vandaag is het Dress Red Day waarmee men aandacht vraagt voor hartproblemen bij vrouwen.

Dress Red Day

Deze speciale dag is een initiatief van de hartstichting. Op deze dag roepen ze alle vrouwen om iets roods te dragen. Maakt niet uit wat het is wanneer het maar rood is. Met deze actie vraagt de hartstichting aandacht voor hart-en vaatziekten bij vrouwen.

Hartproblemen bij vrouwen

Cijfers Dress Red Day

Op de website van de hartstichting staan enkele, toch wel, schokkende cijfers over hart-en vaatziekten bij vrouwen. Elke dag overlijden er in Nederland 56 vrouwen aan een aandoening aan het hart of de vaten eromheen. Op dit moment hebben 670.000 vrouwen een aan het hart gerelateerde ziekte en elke dag komen er 307 vrouwen aan in het ziekenhuis om opgenomen te worden.

De afgelopen 20 jaar is het aantal sterfgevallen rondom hart-en vaatziekten gehalveerd. Alleen gaat deze daling bij mannen sneller dan bij vrouwen. De reden daarvoor is nog niet helemaal duidelijk. Maar het is wel een feit dat vrouwen minder snel naar een cardioloog gaan. Daarnaast hebben vrouwen andere symptomen dan mannen wanneer het gaat om een hart-of vaatziekte.

Wat zijn de risicofactoren?

Naast aangeboren afwijkingen zijn er een aantal factoren die hart-en vaatziekten kunnen veroorzaken. Een bepaalde levensstijl kan de oorzaak zijn. Dan doelen we vooral op voeding, roken, te weinig bewegen en (te)veel alcohol. Het is dus zaak om als mens de bovenstaande factoren in achting te nemen. Roken en alcohol zijn slecht, we moeten meer bewegen en gezonder eten!

Dress Red Day op Twitter:

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.