Videopoet

VideoPoet, Video creatie met AI van Google

Heel even hadden we het idee dat Google niet mee kon met de hele AI storm. Toen kwam Bard en nu hebben we VideoPoet. Een tool die op text gebaseerde opdrachten een video kan maken vanuit het niets.

Dit is Video Poet van Google

We zijn al snel gewend geraakt aan het feit dat we plaatjes via AI kunnen genereren. VideoPoet van Google gaat nog een stukje verder. Deze tool kan vanuit het niets een video genereren. Er zijn geen beelden nodig vanuit een databank, alles wordt door het taalmodel gemaakt en geanimeerd.

Bovenstaande video is een voorbeeld van wat deze tool allemaal kan. De ontwikkelaars van Google vroegen aan Bard om een kort verhaal te maken over een wasbeer die aan het reizen is. Ze vroegen aan VidePoet om de daarbij behorende beelden te genereren. Dat plakten ze aan elkaar met het bovenstaande voorbeeld. VideoPoet kan momenteel nog maar video’s tot 2 seconden maken.

Op deze site staan een flink aantal voorbeelden van wat deze AI-tool allemaal kan. Daarnaast kun je ook lezen hoe VideoPoet werkt.

Extra bijzonder is dat deze tool van Google ook de geluiden die bij de video horen kan genereren. Dus wanneer je een filmpje maakt van een auto, kun je het bijbehorende geluid ook laten maken.

VideoPoet zit nog in de research fase en is nog niet openbaar. Wel indrukwekkend

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.